Ture de bicicleta

Inconjurul Sulinei

Este o tura usoara, de doar 13km, care poate fi parcursa si de cei nu foarte antrenati. Pe drumul de Sfantul Gheorghe, la podul de la radiolocatie se tine malul drept al canalului.

Apoi pe dig, tot inainte pana la mila 2. Traseul e spectaculos primavara, cand mlastinile formate intre dig si oras sunt pline de pasari de balta, ce nu ne lasa sa uitam ca, desi la marginea orasului, participam la o tura de bicicleta in Delta Dunarii.

Vara  marginea canalului e plina de nuferi albi, iar in drept cu paduricea, Canalul Busurca ne intampina cu nuferi galbeni.

Ajunsi in partea din amonte a orasului, restul drumului il parcurgem pe malul canalului Sulina, apoi pe faleza orasului. Trecem pe langa turnul de apa, dar si pe langa toate terasele din centru, unde daca mai avem timp putem sa facem o pauza de hidratare, si incheiem tura in tabara, unde am si inceput-o.

Tura la Letea

Este o tura de o zi buna, dificultate medie, ne apropiem de 45km, pe drumuri de piatra, pamant, posibil vant, dar si cu recompense pe masura.

Vizitam Padurea Letea, cu lianele, stejarii seculari, dunele de nisip, daca avem noroc si caii liberi.

Sigur vom vedea pe baltile din jurul satului multe specii de pasaret, multi nuferi albi pe canalul din spatele satului.

Daca comandam din timp ne putem rasfata si cu un bors de peste adevarat facut de localnici, pentru a prinde puteri sa ne intoarcem la Sulina.

Tura Casla Vadanei

Tura de 42km, spre Sfantul Gheorghe, pe malul canalului cu acelasi nume. Fortam putin, atat bicicletele cat si incheieturile mainilor si fundul, din cauza drumului, pietruit dar denivelat.

Trecem prin apa celor doua deversoare, e o tura de bicicleta prin Delta Dunarii, nu?

At the half of our journey we arrive on the beach, near the abandoned military picket named Casla Vadanei.

Dupa ce parcurgem cei 21km dus, traversam grindul si ajungem pe plaja, la pichetul de graniceri abandonat de la Casla Vadanei. Binemeritata pauza de masa si de o baie racoritoare, apoi drumul de intoarcere, ce poate fi tot pe unde am venit, sau pe tarm, stabilim de comun acord.

Tura Sfantul Gheorghe

Este continuarea turei Casla Vadanei spre Sfantul Gheorghe. 70km, posibil sa o transformam si in tura de doua zile, daca tot ajungem la Sf. Gheorghe e pacat sa nu inchiriem o barca pentru a vedea imprejurimile Sahalinului, canale de veritabila Delta Dunarii.

Campam pe plaja, off camping, dar exista si posibilitatea campingului organizat Green Village sau Dolphin. Intoarcerea la alegere, cu bicicleta pe plaja, sau pe drum.

Outdoor activities in Sulina, Danube Delta