Acasa

Acasa

Tabara Sulina fabuloasa este rezultat incercarilor mele de a scapa: dintre betoane, din capcana sistemului, din starea de confort domestic, de marlanie, de rutina si starea de nemultumire care incepea sa ma hartuiasca. Probabil ca in egala masura e si criza aia de la jumatea vietii, in care incepi sa-ti pui intrebari, care iti spune ca timpul e ireversibil, ca daca nu acum atunci cand, ca regretele sunt pentru ce nu ai facut, ca in cel mai rau caz ramane o vara frumoasa.
El camino al meu a fost o calatorie de 40 de zile in caiac, vreo 1200 de km, ultra low cost si la indemana aproape oricui, eveniment anual ce il gasiti printr-o cautare simpla ‘TID Romania’ pe google. De la 40 de zile in primul an, la 4 luni, un loc de tabara in Sulina si o multime de ture de recunoastere a imprejurimilor, singur sau cu prieteni, in al doilea an, am hotarat ca asta mi-ar placea sa fac pentru un timp. Imi era clar ca urmatorul pas era sa incerc sa ma si intretin din aceasta pasiune, asa ca al treilea an m-a gasit vanzand plimbari cu caiacele prin Delta Dunarii, in jurul Sulinei. Am fost placut surprins si motivat de doua descoperiri: oameni care nu se mai urcasera niciodata in caiac, dupa o plimbare de cateva ore spunand ca e una dintre cele mai tari experiente din viata lor, si fara discutie cea mai frumoasa zi din cele petrecute in Delta Dunarii; autoselectia care avea loc, toti cei ce optau pentru plimbarea cu caiacul fiind acel gen de OAMENI. Binenteles ca multi mi-au ramas prieteni, in special cei ce au petrecut mai multe zile in tabara, cu care am avut ocazia sa mancam un bors de peste si sa lingem o palinca, dar si multi dintre tovarasii de hoinareala de o zi.
In urmatorul meu sezon in Delta Dunarii, 2017, imi propun sa impart cu mai multi prieteni experienta numita de mine „Delta din spatele Deltei”, popularizarea acestui fel de a calatori nonagresiv, care ne permite sa cunoastem si cotloanele neumblate ale Deltei, dar si multe alte fete nestiute ale Sulinei de care nu contenesc sa ma minunez.
Iar aceasta poveste sa va arate ca dicolo de cliseele comerciale siropoase de feisbuc, daca vrei poti. Este o mica afacere inceputa de la 0, cu bani foarte putini, crescuta progresiv, care posibil ca anul acesta sa ajunga la pragul de sustenabilitate. Nu peste noapte, dar cu pasiune, pas cu pas, iesind de sub protectia stabilitatii, indrazniti sa va traiti pasiunile!